Mapa del patrimoni industrial de Catalunya

150 elements imprescindibles

Pont del Petroli

 • Pont del petroli

  El pont del Petroli vist des de la platja de Badalona.

  © Arxiu mNACTEC
 • Pont del petroli

  El passeig del pont del Petroli.

  © Arxiu mNACTEC
 • Pont del petroli

  Panoràmica del pont del Petroli.

  © Arxiu mNACTEC

Why visit it?

Element històric i industrial destacat.

Curiosity

La possibilitat d'entrar al mar a través del pont.

When to visit it?

Al llarg de tot l'any.

El pantalà o pont del Petroli de Badalona és una estructura que l’antiga empresa CAMPSA va construir l’any 1965 per a la descàrrega de productes petrolífers des dels vaixells cisterna. Anteriorment, la companyia Suari i Canals havia construït un pont de fusta amb el mateix objectiu comercial. La infraestructura va deixar de ser operativa l’any 1990.

El pont del Petroli és de formigó i fa 235 metres. Acaba en una plataforma de descàrrega de 100 metres quadrats suportada per grups de pilons metàl·lics, clavats des de la platja fins a 12 metres en el fons marí.

En ser abandonada la seva funció industrial, es va convertir en la principal zona de submarinisme de Badalona, sense necessitat d’embarcacions ni instal·lacions. L’any 2003 va passar a ser propietat de l’Ajuntament de Badalona i, després de diferents etapes de restauració, es va obrir al públic l’any 2009 habilitat com a passeig i mirador. També hi ha instal·lada una estació científica i meteorològica gestionada per la Universitat Politècnica de Catalunya.

 • 1965
 • Barri del Progrés, davant del passeig marítim i la platja.