Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Forns de la calç de Calders
-
Conjunt del forn de la calç i el centre d’art annex.© Ramon Blanch
-
El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat.© Ramon Blanch
-
-
Una de les obertures del forn de calç.© Ramon Blanch
-
Boca d’un dels forns del forn de calç de Calders.© Ramon Blanch
-
Entrada en un dels forns del forn de calç.© Ramon Blanch
-
Obertura superior per on es carregava la pedra calcària.© Ramon Blanch
-
Detall d’un dels forns del forn de calç.© Ramon Blanch
Per què visitar-lo?
La curiositat
En quin moment visitar-lo?
Conjunt de forns de calç, un d’ells de raig. Són dels més representatius i importants de Catalunya i actualment estan restaurats i reconvertits en el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç.
A més de les diferents dependències annexes i de la pròpia pedrera, destaquen els dos forns paral·lels adossats, amb un diàmetre de 3 metres i una alçada de 5, foradats al subsòl i amb revestiment interior de pedra. Cada forn consta d’una boca inferior, que servia per extreure’n les cendres i per l’entrada d’aire, i d’una obertura més gran a la part superior, per on es carregava la pedra calcària i s’hi posaven feixos de llenya. Cada boca dóna a una avantcambra coberta per sengles voltes. Al damunt hi ha una estructura moderna amb bigues i totxo. A la part de ponent, s’hi construí un forn més modern, amb la boca coberta amb volta de maó. A la vora hi ha un dels pocs forns de raig continu que es conserven a Catalunya i que recentment ha estat posat en funcionament de forma experimental.
-
Protecció: BCIL (1650-I de data 28.07.2008)
Localització
-
938 309 159