Skip to main content
 • Façana modernista de les destil·leries Regàs.
  Façana modernista de les destil·leries Regàs.
  © Teresa Llordés

  Per què visitar-lo?

  Element històric i industrial destacat.

  La curiositat

  Façana i botes interior.

  En quin moment visitar-lo?

  Al llarg de tot l’any.

  Les destil·leries Regàs són una obra modernista de l’arquitecte Enric Catà que data de l’any 1908. Es tracta d’un edifici entre mitgeres de planta baixa i un pis, situat al carrer Major del nucli del Pont Major. Tot i ser d’ús industrial, l’edifici encaixa perfectament dins l’espai urbà. Les destil·leries produïen anís, vermut i licors digestius de la marca Universo, a més de rom, ratafia i brandi.

  Quant a l’edifici, la façana n’és un dels elements més destacats. De composició horitzontal, només es veu trencada a la part central, amb l’acabament i el grup de finestres arquejades, que combina la pedra, el maó i la ceràmica de color verd. La planta baixa està formada per cinc obertures d’arc rebaixat de maó, suportades per àmplies columnes de pedra amb base i capitell estilitzat. En una d’aquestes obertures es conserva una interessant reixa de ferro forjat.

  Sobre els arcs de maó hi apareix una motllura de pedra que els ressegueix de banda a banda. D’aquesta manera es ressalta l’horitzontalitat de tot l’edifici. A la planta pis, rematada per una cornisa de pedra i maó, hi destaca l’obertura central, partida en quatre per pilars de maó amb detalls de ceràmica. Sobre l’obertura, i seguint la forma circular de la cornisa, hi ha, amb lletres de color verd retallades en el maó, el nom de Nicolàs Regàs, el propietari de les destil·leries.

  1. Datació: 1908
  2. Autor: Enric Catà
  3. Protecció: Nivell B – Protecció parcial Normativa: 1995/000503/G

  Localització

  Carrer del Pont Major, 67-73
  17007,
  Girona