Skip to main content
 • Entrada a la destil·leria.
  Entrada a la destil·leria.
  © Ramon Blanch
 • Referència a un dels símbols de la marca.
  Referència a un dels símbols de la marca.
  © Ramon Blanch

  Per què visitar-lo?

  Element històric i industrial destacat.

  La curiositat

  Sala dels alambins de destil·lació.

  En quin moment visitar-lo?

  Al llarg de tot l’any.

  Fundada l’any 1870 pels germans Bosch, Anís del Mono ha esdevingut una de les fàbriques més importants de Badalona. Es calcula que l’empresa es va fundar uns anys abans, aproximadament cap al 1868. De la mateixa manera que es considera que els germans Bosch van fomentar el modernisme a través de la publicitat i el cartellisme, la fàbrica és un destacat edifici modernista, els plànols de la qual són de l’arquitecte badaloní Jaume Botey Garriga, padrastre de l’arquitecte modernista Joan Amigó Barriga, que va fer intervencions posteriors a la fàbrica.

  Destaquen, per la seva importància patrimonial modernista, les sales de destil·lació, així com l’arxiu i el despatx del gerent, que conserven el mobiliari i els estris del segle XIX. La fàbrica també manté viu el sistema de producció artesanal que utilitzava fa més de 130 anys.

  La fàbrica ha anat passant de generació en generació fins que el 1974 el grup Osborne va comprar el 100% de la societat. Des de fa uns anys, a més a més de l’anís, la fàbrica també produeix els Aromes de Montserrat.

  1. Datació: 1870
  2. Protecció: Disposa de Pla Esp. Protecció Normativa: 2004/012500/M

  Localització

  Carrer d’Eduard Maristany, 115
  08912,
  Badalona