El Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant és un edifici modernista de planta aproximadament rectangular, construït entre els anys 1919 i 1922 per l’arquitecte Cèsar Martinell.
El celler consta de planta baixa i soterrani en el cos principal, i a la part posterior s’hi troben diverses dependències per a usos múltiples. L’edifici fou bastit sobre una fossa, cosa que en facilità la construcció i que avui permet l’accés directe al soterrani, un espai amb arcs de descàrrega parabòlics i voltes de maó de pla construïts “a la catalana”. L’interior conté cups diversos amb una cabuda d’11.000 hectolitres, situats a banda i banda. A l’exterior, presenta una decoració senzilla d’obra vista, amb finestres triforades i una façana amb un arc de mig punt sobre el qual descansa un ampli finestral, també triforat.
La bodega es fonamenta en pilars i arcs, a causa de la topografia sobre la qual s’assenta, que presenta moltes humitats, probablement provinents d’aigües subterrànies.
Els inicis cooperatius a Cornudella daten, com a mínim, de l’any 1904, quan es fundà el Sindicat agrícola. El Sindicat de Cornudella tenia intenses relacions comercials amb els altres sindicats i cellers del Priorat per als quals, en alguns casos, va exercir de dipòsit general. El celler va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2012.