Mapa del patrimoni industrial de Catalunya

150 elements imprescindibles

Destil·leries Regàs

  • Destil·leries Regàs

    Façana modernista de les destil·leries Regàs.

    © Teresa Llordés

Per què visitar-lo?

Element històric i industrial destacat.

La curiositat

Façana i botes interior.

En quin moment visitar-lo?

Al llarg de tot l'any.

Les destil·leries Regàs són una obra modernista de l’arquitecte Enric Catà que data de l’any 1908. Es tracta d’un edifici entre mitgeres de planta baixa i un pis, situat al carrer Major del nucli del Pont Major. Tot i ser d’ús industrial, l’edifici encaixa perfectament dins l’espai urbà. Les destil·leries produïen anís, vermut i licors digestius de la marca Universo, a més de rom, ratafia i brandi.

Quant a l’edifici, la façana n’és un dels elements més destacats. De composició horitzontal, només es veu trencada a la part central, amb l’acabament i el grup de finestres arquejades, que combina la pedra, el maó i la ceràmica de color verd. La planta baixa està formada per cinc obertures d’arc rebaixat de maó, suportades per àmplies columnes de pedra amb base i capitell estilitzat. En una d’aquestes obertures es conserva una interessant reixa de ferro forjat.

Sobre els arcs de maó hi apareix una motllura de pedra que els ressegueix de banda a banda. D’aquesta manera es ressalta l’horitzontalitat de tot l’edifici. A la planta pis, rematada per una cornisa de pedra i maó, hi destaca l’obertura central, partida en quatre per pilars de maó amb detalls de ceràmica. Sobre l’obertura, i seguint la forma circular de la cornisa, hi ha, amb lletres de color verd retallades en el maó, el nom de Nicolàs Regàs, el propietari de les destil·leries.

  • 1908
  • Enric Catà
  • Nivell B - Protecció parcial Normativa: 1995/000503/G