Mapa del patrimoni industrial de Catalunya

150 elements imprescindibles

Destil·leries Regàs

  • Destil·leries Regàs

    Façana modernista de les destil·leries Regàs.

    © Teresa Llordés

Why visit it?

Element històric i industrial destacat.

Curiosity

Façana i botes interior.

When to visit it?

Al llarg de tot l'any.

Les destil·leries Regàs són una obra modernista de l’arquitecte Enric Catà que data de l’any 1908. Es tracta d’un edifici entre mitgeres de planta baixa i un pis, situat al carrer Major del nucli del Pont Major. Tot i ser d’ús industrial, l’edifici encaixa perfectament dins l’espai urbà. Les destil·leries produïen anís, vermut i licors digestius de la marca Universo, a més de rom, ratafia i brandi.

Quant a l’edifici, la façana n’és un dels elements més destacats. De composició horitzontal, només es veu trencada a la part central, amb l’acabament i el grup de finestres arquejades, que combina la pedra, el maó i la ceràmica de color verd. La planta baixa està formada per cinc obertures d’arc rebaixat de maó, suportades per àmplies columnes de pedra amb base i capitell estilitzat. En una d’aquestes obertures es conserva una interessant reixa de ferro forjat.

Sobre els arcs de maó hi apareix una motllura de pedra que els ressegueix de banda a banda. D’aquesta manera es ressalta l’horitzontalitat de tot l’edifici. A la planta pis, rematada per una cornisa de pedra i maó, hi destaca l’obertura central, partida en quatre per pilars de maó amb detalls de ceràmica. Sobre l’obertura, i seguint la forma circular de la cornisa, hi ha, amb lletres de color verd retallades en el maó, el nom de Nicolàs Regàs, el propietari de les destil·leries.

  • 1908
  • Enric Catà
  • Nivell B - Protecció parcial Normativa: 1995/000503/G